استاندار خراسان رضوي: قرارگاه امنيت غذايي فرآيند تامين و توزيع مايحتاج مردم را بطور مرتب نظارت كند 1400/12/03

استاندار خراسان رضوي:

قرارگاه امنيت غذايي فرآيند تامين و توزيع مايحتاج مردم را بطور مرتب نظارت كند/ لزوم اشراف كامل بر انبارهاي مواد غذايي

استاندار خراسان رضوي گفت: فرآيند تامين، ذخيره و توزيع مواد غذايي حساس و مايحتاج مردم تحت هيچ شرايطي نبايد دچار مشكل شود.

به گزارش روابط عمومي اتاق تعاون خراسان رضوي؛ ‌يعقوبعلي نظري، در جلسه قرارگاه امنيت غذايي استان كه در محل اداره كل جهاد كشاورزي و با حضور رئيس و دبير اتاق تعاون، فرماندار، معاونت اقتصادي استاندار، مديران ادارات كل جهاد، تعزيرات، تعاون، كار و رفاه اجتماعي و مديران اتحاديه هاي تعاوني مصرف و تعاون روستايي با دستور كار نمايش نقشه هاي جانمايي اتحاديه ها و تعاوني هاي مصرف برگزار شد، اظهار كرد: سه محور اصلي قرارگاه امنيت غذايي تامين، نگهداري و ذخيره و توزيع مواد غذايي اولويت دار است.

استاندار خراسان رضوي با اشاره به موضوع تامين در قرارگاه امنيت غذايي خاطرنشان كرد: به عنوان مثال اين قرارگاه بايد در محور تامين، تعداد كالاهاي حساس را مشخص كند كه اين كالاها و مواد غذايي از طريق وارد كردن يا توليد تامين مي شوند.

وي در راستاي تشريح ماموريت هاي قرارگاه امنيت غذايي اضافه كرد: انتظار ما از قرارگاه مذكور اين است كه به موقع تامين و به موقع تصميم گيري كند تا بازار و تامين مايحتاج مردم دچار مشكل نشود.

سردار نظري برطرف كردن مشكلات تامين كالاها و مواد غذايي مورد هدف را يكي از ماموريت هاي قرارگاه امنيت غذايي قلمداد كرد و گفت: اگر در حوزه اين كالاها هر گونه مشكلي وجود داشته باشد بايد سريعا به مديريت استان براي پيگيري هاي بعدي منتقل شود.

استاندار خراسان رضوي با اشاره به حوزه نگهداري و ذخيره كالاها و اهميت اشراف و نظارت در اين زمينه متذكر شد: قرارگاه امنيت غذايي بايد از  ذخيره مواد غذايي مهم مثل روغن درانبارهاي رسمي، دولتي و خرده فروشي ها براي مديريت هاي بعدي اطلاع داشته باشد.

وي با تاكيد بر اينكه تصميمات قرارگاه امنيت غذايي در حوزه مواد غذايي لازم الاجراست، ادامه داد: از قرارگاه امنيت غذايي استان انتظار داريم تامين، ذخيره و توزيع مواد غذايي هدف و اولويت دار را به طور مرتب بررسي كند تا با استفاده از همه ظرفيت ها اجازه ندهيم فرايند تامين و توزيع مايحتاج مردم دچار مشكل شود.

لازم به ذكر است ابتداي جلسه اسماعيل آذري رئيس اتاق تعاون خراسان رضوي ضمن معرفي ظرفيت ها و توانمندي هاي اين بخش، لزوم ترويج فرهنگ تعاون، تقويت تعاملات آن ها و بازاريابي براي محصولات تعاوني ها پرداخت و افزود: استفاده از ظرفيت ها و توانمندي هاي شبكه توزيع تعاوني‌ها و حمايت از اين بخش مي تواند كالاهاي اساسي را با قيمت مصوب به دست مصرف كننده واقعي رساند.

رئيس اتاق تعاون استان ضمن نمايش نقشه هاي جانمايي اتحاديه ها و تعاوني هاي مصرف به تفكيك شهرستان گفت: تعداد 146 تعاوني زيرمجموعه اتحاديه هاي مصرف و همچنين تعاوني هاي متفرقه و محلي در سطح مشهد فعال مي باشند اين آمار در استان بالغ بر 315 تعاوني است كه نشان دهنده شبكه يكسان و پراكندگي خوب تعاوني هاي مصرف براي توزيع كالاهاي اساسي مي باشد.

وي با اشاره به وارد كردن كالاهاي تنظيم بازار بيش از سهميه استان توسط اتاق تعاون ايران اظهار داشت: در يك سال گذشته اتاق تعاون استان درخواست هاي مازاد بر سهميه خراسان رضوي را براي كالاهاي تنظيم بازار اعم از مرغ، برنج، روغن، قند و شكر و ... به اتاق تعاون ايران ارسال و خوشبختانه توانستيم با هماهنگي و كمك اتاق تعاون ايران اين كالاها را وارد و با همكاري اتحاديه هاي مصرف و تعاوني هاي زيرمجموعه آنان در سطح استان به صورت عادلانه توزيع نمائيم.

آذري افزود: در شرايط كنوني دولت نيازمند مشاركت تعاوني‌ها در حوزه تامين، نگهداري و توزيع كالاهاي اساسي مي باشد و بايد در اين وضعيت دشوار از ظرفيت هاي آن ها استفاده نمايد چرا كه در تمامي حوزه هاي كارمندي، جهاد، فرهنگيان، مرزنشينان، كارگري، كشاورزي و ... اتحاديه ها و تعاوني هاي زيرمجموعه با حضور مردم تشكيل و فعال مي باشند.

رئيس اتاق تعاون استان در خاتمه با اشاره به لزوم ارتباط كليه ي انبارهاي اتحاديه ها و تعاوني ها به سامانه جامع انبارها افزود: با اتصال به اين سامانه وضعيت ورود، خروج و رهگيري كالا به انبارهاي تعاوني ها شفاف و به دور از ابهام مي شود و به همين منظور اتصال به اين سامانه ها ضروري و حائز اهميت مي باشد.