اهميت نقش تعاوني‌ها در اقتصادملي و نقش تعاوني‌ها در حوزه مسكن 1400/07/17

رئيس جمهور در نخستين جلسه شوراي عالي مسكن با تأكيد بر اهميت نقش تعاوني‌ها در حوزه مسكن، گفت: نقش تعاوني‌ها در بخش اقتصاد كم‌رنگ شده است كه بايد پررنگ شود و در افزايش توليد مسكن نيز مي‌تواند بسيار تأثيرگذار باشد.

به گزارش روابط عمومي اتاق تعاون خراسان رضوي به نقل از پايگاه اطلاع رساني اتاق تعاون ايران؛ در نخستين جلسه شوراي عالي مسكن كه به رياست آيت‌الله دكتر سيد ابراهيم رئيسي تشكيل شد، دو تفاهم نامه همكاري براي تامين مصالح ساختماني ارزان براي ۳۰۰ هزار واحد مسكوني و احداث ۲۰۰ هزار واحد مسكوني براي خانواده هاي كارگري و بخش تعاون كشور به امضاء رئيس اتاق تعاون ايران و وزير راه و شهرسازي رسيد و سياست‌گذاري، نظارت و ايجاد هماهنگي بين دستگاه‌هاي اجرايي بررسي و بر لزوم همكاري همه نهادها و فعال شدن ظرفيت‌هاي كشور براي ساخت مسكن و رفع دغدغه‌هاي مردم در اين زمينه تأكيد شد.

رئيس جمهور در اين جلسه مسكن را يكي از اولويت‌هاي اصلي مردم دانست و گفت: دولت مصمم است براي رفع دغدغه‌هاي مردم به‌ويژه جوانان و تسهيل زمينه ازدواج آنان، همه ظرفيت‌هاي كشور را در حوزه مسكن فعال كند.

آيت‌الله رئيسي ساخت و توليد مسكن را پيشران اقتصاد دانست و گفت: احداث مسكن مي‌تواند بسياري از صنايع را در كشور فعال كند و اگرچه وزارت راه و شهرسازي مسئوليت حوزه مسكن را برعهده دارد، اما همه وزارتخانه‌ها و دستگاه‌ها بايد در اين زمينه كمك و همكاري كنند.

آيت‌الله رئيسي با بيان اينكه ساخت مسكن حتماً بايد براساس نيازهاي مردم در مناطق مختلف كشور انجام شود، گفت: ضرورت دارد احداث مسكن در مناطق شهري و روستايي براساس نيازسنجي‌هاي كارشناسي انجام شود.

رئيس جمهور با تأكيد بر لزوم تشكيل بانك زمين در كشور به عنوان يكي از اركان مهم ساخت مسكن، گفت: زمين‌هاي متعلق به دستگاه‌هاي دولتي در سراسر كشور بايد در سامانه‌اي ثبت شود و ضرورت دارد در جلساتي با وزارت اقتصاد و دارايي ابهامات احتمالي درباره اين زمين‌ها به دقت و با اولويت رفع نيازهاي مردم بررسي و برطرف شود.

رئيس جمهور با اشاره به لزوم دسترسي آسان به مصالح ساختماني و توجه جدي به صنعتي‌سازي مسكن، افزود: مسكن مهر اقدام خوب و قابل قبولي بود، اما نواقصي داشت و نبايد در طرح جديد مسكن، نواقص قبلي وجود داشته باشد.

آيت‌الله رئيسي گفت: همزمان با احداث واحدهاي مسكوني، خدمات‌رساني در حوزه آب، برق، گاز و خدمات اجتماعي به دقت محاسبه شود، تا بعداً مشكلي ايجاد نشود.

دكتر رئيسي با تأكيد بر اينكه دولت درحوزه مسكن نقش حمايت، هدايت و نظارت خواهد داشت، گفت: دولت وظيفه دارد تسهيلات و نظارت‌هاي لازم را در زمينه توليد مسكن ارايه كند و اگر وظيفه خود را به درستي ايفا كند، جريان ساخت مسكن در كشور رونق مي‌گيرد.

رئيس جمهور در اين جلسه همچنين از اعضاي شوراي عالي مسكن خواست تا ۱۰ روز آينده ابعاد مختلف طرح جديد مسكن را به دقت بررسي كنند.

آيت‌الله رئيسي گفت: دولت الگوهاي مناسب شهرسازي را در اصلاح بافت‌هاي فرسوده نيز به مردم ارايه مي‌كند و بايد با ارايه مشوق‌هاي لازم، سرمايه‌گذاري در حوزه مسكن را افزايش دهيم.

رئيس جمهور همچنين با تأكيد بر اهميت نقش تعاوني‌ها در حوزه مسكن، گفت: نقش تعاوني‌ها در بخش اقتصاد كم‌رنگ شده است كه بايد پررنگ شود و در افزايش توليد مسكن نيز مي‌تواند بسيار تأثيرگذار باشد.

آقاي رئيسي تأكيد كرد: نياز مسكن در كشور بيش از يك ميليون واحد در سال است، ضمن اينكه چند سال هم عقب‌ماندگي در اين حوزه وجود دارد و تعجب مي‌كنم كه چرا برخي در اين موضوع كارشناسي شده، تشكيك مي‌كنند.

دكتر رئيسي گفت: ساخت يك ميليون مسكن در سال با توجه به ظرفيت‌هاي كشور شدني است و اگر منابع و امكانات كشور تجميع شود، اين كار، قابل انجام است.

درحاشيه نخستين جلسه شوراي عالي مسكن به رياست رئيس جمهور، شش تفاهم‌نامه همكاري بين وزارت راه و شهرسازي و تعدادي از وزارتخانه‌ها، نهادهاي انقلابي و بخش خصوصي براي احداث واحدهاي مسكوني امضا شد.

احداث ۵۰۰ هزار واحد مسكوني براي شاغلان، اعضاي وابسته و رزمندگان توسط وزارت دفاع و پشتيباني نيروهاي مسلح، توليد و تأمين مسكن براي خانواده‌هاي كارگري، بازنشستگان و مستمري‌بگيران وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعي، تأمين مسكن ۳۶۰ هزار مددجوي تحت پوشش كميته امداد امام در مناطق شهري و روستايي توسط كميته امداد، تأمين زمين و احداث سالانه ۴۲۰ هزار واحد مسكوني توسط بنياد مسكن و احداث ۲۰۰ هزار واحد مسكوني براي خانواده‌هاي كارگري و بخش تعاون كشور توسط اتاق تعاون ايران، تفاهم‌نامه‌هايي بود كه بين وزارت راه و شهرسازي و دستگاه‌هاي مذكور در حضور رئيس جمهور به امضا رسيد.