به گزارش روابط عمومي اتاق تعاون خراسان رضوي؛ به مناسبت هفته تعاون، همايش نقش تعاون در اقتصاد مقاومتي و جلب مشاركت هاي مردمي با حضور رئيس اتاق تعاون، مديركل و معاونين اداره كل تعاون، مديريت و معاونين اداره تعاون شهرستان مشهد، مديران اتحاديه ها، شركت هاي تعاوني، صنايع و بازرگان هاي استان در محل كافه كارآفريني خراسان رضوي برگزار شد.
رئيس اتاق تعاون استان در اين جلسه ضمن خير مقدم به حاضرين گفت: تاكنون تعاريف متعددي از تعاون و تعاوني ارائه شده است. تعاون را مي توان نوعي كار و زندگي مشترك در سطوح گوناگون فعاليتهاي اجتماعي دانست.
مجتبوي در ادامه افزود: ماهيت خاص بخش تعاون باعث شده يكي از مردم نهادترين بخشهاي اقتصادي ايران باشد. تا جايي كه بسياري از كارشناسان بر اين باورند يكي از شروط مهم تحقق سياستهاي اقتصاد مقامتي در حوزه مردم نهاد كردن اقتصاد، افزايش سهم بخش تعاون از اقتصاد كشور است.
وي گفت: تعاون ﺩﺭ ﻣﻔﻬﻮﻡ ﻋﺎﻡ ﺑﻪ ﻣﻌﻨﺎﻱ ﻫﻤﻜﺎﺭﻱ، ﻣﺴﺎﻋﺪﺕ، ﻳﺎﺭﻳﮕﺮﻱ ﻭ ﺭﻋﺎﻳﺖ ﻣﻨﺎﻓﻊ ﺟﻤﻌﻲ ﺍﺳﺖ، تعاوني ها به عنوان بنگاههاي اقتصادي مردم نهاد كه با سرمايه مردم، براي مردم و با مديريت مردم فعاليت مي كنند ميتوانند نقش مهمي در ايجاد الگوهاي فرهنگي و اجرايي در اقتصاد مقاومتي ايفا كنند.
رئيس اتاق تعاون استان با اشاره به اهميت روحيه مشاركت و كار جمعي در ايران گفت: همكاري جمعي و سرمايه اجتماعي به سرعت قابل تبديل به سرمايه اقتصادي مي باشد. طبعا تعاون جز با روحيه همكاري و حركت جمعي پيشرفت نخواهد كرد و اگر امروز هزاران ميليارد تومان نقدينگي در كشور وجود دارد اين هنر اقتصاد تعاوني است كه اين سرمايهها را در مسير تحقق اقتصاد مقاومتي هدايت و اعتماد عمومي را جلب كند.
وي همچنين گفت: تعاونيها به دليل داشتن ويژگيهايي همچون مردمي بودن، عدالت بنيان و درون زايي در اقتصاد مقاومتي، نزديكترين بخش به اقتصاد مقاومتي هستند. تعاون ظرف بزرگي است كه واحدهاي خرد، متوسط و كلان را در كنار هم قرار داده و با كارآمد كردن آنها، اهداف فقرزدايي و رشد و رونق اقتصادي محقق ميشود.
مجتبوي در خاتمه گفت: اگرچه براساس سياستهاي كلي اصل ۴۴، بخش تعاون ميبايست به سهمي ۲۵ درصدي از اقتصاد ملي تا پايان سال ۱۳۹۴ دست مييافت، شواهد نشان ميدهد كه سهم اين بخش اختلاف قابلتوجهي با هدف تعيينشده دارد. علت اين مسئله ريشه در ضعفهاي ساختاري و نيز محقق نشدن مزايا و مشوقهاي قانوني مندرج در ابلاغيه مقام معظم رهبري داشته است و لزوم توجه سريع مسئولان امر را ميطلبد.
مديركل تعاون، كار و رفاه اجتماعي استان، نيز در ادامه در سخناني اظهار كرد: بخش تعاون مي تواند به عنوان يكي از مؤثرترين نهادها، روحيه و فرهنگ كارآفريني و مصرف كالاي ايراني را در ميهن اسلامي ترويج و تقويت نمايد.
سنجري به اهميت حضور بخش تعاون در مسير حمايت از توليد ملي و كالاي ايراني اشاره كرده و افزود: بدون شك ارتقاء سطح كيفي، تعميق و تقويت بخش تعاون مي تواند اثرات انكار ناپذيري بر تقويت توليد ملي و هدايت جامعه به سمت مصرف و حمايت از كالاي ايراني داشته باشد زيرا اثر بخشي اجتماعي و ترويج اخلاق مشاركت در اقتصاد كه ريشه در فرهنگ ايراني، اسلامي دارد از مهمترين اهداف كلي بخش تعاون است.
وي افزود: در شرايطي كه اشتغال يكي از مشكلات جامعه امروز است توجه و بهره برداري از ظرفيت و پتانسيل عظيم تعاوني ها در مسير تقويت توليد ملي و حمايت از كالاي ايراني، جلب اعتماد و مشاركت مردم، گردآوري سرمايه هاي خرد و هدايت اين منابع به سمت توليد داخلي مي تواند گره گشا بوده و بسترهاي تقويت اقتصاد ملي را فراهم آورد.
مديركل تعاون، كار و رفاه اجتماعي خراسان رضوي در ادامه تاكيد داشت: بخش تعاون، بخش مردمي اقتصاد است و به جرأت مي توان گفت يكي از معدود بخش هايي است كه مي توان تحقق شعار سال را مشاهده كرد البته اين بدان معني نيست كه هر كالاي ايراني با هر كيفيتي مورد استفاده قرار بگيرد بلكه توليدكنندگان بايد به دنبال كيفي سازي محصولات خود باشند.
وي گفت: لازم است با اعتقاد راسخ و باور جدي براي حمايت از توليد كالاي ايراني كه منجر به رشد و شكوفايي اقتصاد كشور و استقلال و سربلندي نظام ميشود تلاش كرد و به طور قطع اهتمام جدي همه مردم به خصوص شركت هاي تعاوني توليدي و اتحاديه ها به اجراي سياست راهبردي اعلام شده از سوي مقام معظم رهبري و حمايت از كالاي ايراني ميتواند نقشي بسزا و قابل توجهي در بهبود وضعيت اقتصادي كشور و رفاه مردم ايفا نمايد.
وي در خاتمه تاكيد كرد: در سياست هاي اقتصاد مقاومتي، بر مقاوم بودن اقتصاد، حمايت از توليد، مردمي كردن اقتصاد، مديريت مصرف و فعاليت هاي دانش بنيان تاكيد شده و تعاوني ها به عنوان بنگاه هاي اقتصادي مردم نهاد كه با سرمايه مردمي، براي مردم و با مديريت مردم فعاليت مي كنند نقش مهم و موثري در تحقق اهداف اقتصاد مقاومتي دارند و فراهم كردن بسترهاي مناسب جهت رشد بخش تعاون و مصرف كالاي ايراني سبب افزايش توليد و اشتغال و متعاقب آن كاهش وابستگي اقتصادي كشور و رسيدن به هدف نهايي گفتمان اقتصاد مقاومتي خواهد شد.
محمد حسين روشنك نيز در اين همايش گفت: تنش هاي اقتصادي در اوايل سال ۹۷ كه محصول تصميمات ناقص داخلي بود باعث شد، ترامپ و دشمنان ما تصور كنند كه تحريمها اثربخش بوده و اقتصاد ما با مشكل مواجه خواهد شد، اما آن ها اقتصاد مقاومتي كشور و مقاومت اقتصادي مردم ما كه برگرفته از تجربه دوران دفاع مقدس و تصميمات درست رهبري همراه با كاركرد صحيح اقتصاد بومي كه درنهايت تحريمها را با شكست مواجه كرد را دست كم گرفته بودند .
اوج تنش ها زماني بود كه بعد از فروردين ماه ٩٧، به دلار ١٩ هزار توماني رسيده و به سمت بحران جدي و خروج نرخ ارز و تورم از كنترل پيش رفت، با تدبير مقام معظم رهبري و تحمل و مقاومت مردم و فعالين اقتصادي همراه با تغييرات ايجاد شده در تيم اقتصادي دولت و تشكيل ستاد اقتصاد مقاومتي فرا قواي و فرا جناحي و بطور كلي جمع و جور كردن توانمندي هاي كشور، امروز با وجود اتفاقات ريز و درشت منطقه بويژه خليج فارس و شيطنت هاي شيطان بزرگ شاهديم ارزش دلار پايين ميآيد.
روشنك در ادامه گفت: چنين چيزي به اين معناست كه اقتصاد بوي كشور مقاومت خود را دريافته و به جايي رسيده كه اگر بانك مركزي اجازه بدهد دلار به زير ده هزار تومان هم خواهد رسيد، يقينا در مقطع كنوني اين تصميم دولت است كه اجازه نميدهد نرخ ارز بيش از اين كاهش داشته باشد من هم معتقدم كه تصميم فعلي دولت در حال حاضر درست است، چرا كه كاهش بيشتر باعث ايجاد در حوزه توليد و تجارت ميشود، با اين وجود بايد توجه داشت كه ممكن است شرايط زمان پذيرش قطعنامه ٥٩٨ تكرار شود كه ميشود.
روشنك با اشاره به اين كه تمام اقشار جامعه از جمله فعالين اقتصادي بر اثر اعمال تحريمهاي ظالمانه آمريكا تحت فشار قرار گرفتند اما مقاومت و تحمل كردند اضافه كرد: ما در نهايت با وجود تحريمها و كاهش فروش نفت بر اوضاع مسلط شديم و با اقتصاد مقاومتي از بحران جدي ترامپ و ترامپ پيان ساخته عبور كرديم.
رئيس كانون كارآفرينان خراسان رضوي اضافه كرد: در اين مقاومت اقتصادي، كه بعد از نيمه اول سال ۹۷ اتفاق افتاد علاوه بر مردم كه نقش اول را داشتند، مديران اقتصادي در تمام حوزه ها و تشكلهاي بخش خصوصي و صاحبان بنگاه هاي اقتصادي نقش خوبي ايفا كردند كه اميدواريم با آنچه اين روزها در جريان است به زودي نتيجه شيرين پيروزي نهايي اقتصادي را بصورت كامل شاهد باشيم.
.